zaterdag 2 januari 2010

Kangaroo Island

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Bedankt voor alle leuke berichtjes! We hebben twee drukke dagen achter de rug op Kangaroo Island. Tijdens de 2-daagse excursie op het eiland waren we maar met 7 personen. Welke idioot wil dan ook op nieuwjaarsdag om 6.15 uur opgehaald worden?! Maar doordat we met zo'n klein groepje waren, kregen we wel een paar extra fotostops 'cadeau'. Hoogtepunten van het eiland waren de zeeleeuwen op het strand (we mochten ze tot 10 meter naderen), de zeehondenkolonie (ben je in Australie en dan liggen daar honderden New Zealand fur seals, zelfs een kleine pup gezien) en de Remarkable Rocks. Deze rotsformaties waren inderdaad merkwaardig. Bizar gezicht was wel de enorme oppervlakten van verbrande bossen. Bij grote bosbranden twee jaar geleden is 20% van het eiland verbrand. Nu steken nog overal de witte, dode takken overal bovenuit, maar je ziet ook verbazend veel nieuw groen. Bizar dat de natuur zich hier toch schijnbaar zo snel kan herstellen.

3 opmerkingen:

JK zei

Hoi Lisette en Patrick,

Hebben jullie ook nog kangeroes gezien op Kangeroo Island of alleen zeehonden? Hier alles weer rustig, na de feestdagen. Genieten jullie nog maar van de hitte, hier begint de elfstedenkoorst al een beetje toe te slaan.
Heel veel groetjes van papa en mama

Ilona zei

Ja hallo, kan ik even niet lezen (rondhobbelend virusje nummer zoveel), stort je meteen je blog vol!!! Gelukkig nieuwjaar en fijn dat alles tot op heden voorspoedig verloopt! Het zou inderdaad wat zijn dat je geen kangaroe gezien hebt, hahaha. Veel plezier en vooral veel genieten hè!!!

Unknown zei

Hee zonaanbidders,

Gelukkig Nieuwjaar!

Hier is het heerlijk wit...van de sneeuw. Jurgen heeft gisteren geschaatst op een ijsbaan hier in de buurt. Ik niet, had mijn schaatsen niet in Raalte ; (
Gisteren ook nog over de Holterberg gereden en het was schitterend, op de kleinste takken is de sneeuw zelfs blijven liggen.

Maaru genoeg over Nederland, hoe is het met jullie? Fijn om in het blog te lezen wat jullie allemaal doen. Groetjes