maandag 24 december 2012

San Jose

Gisteren zijn we 24 uur op geweest voor we onze hotelkamer in San Jose betraden. Best vermoeiend, maar de reis is goed gegaan. De strenge controles in Houston vielen ons mee en in Costa Rica waren we helemaal snel van het vliegveld af.
Vanochtend waren we al wel weer vroeg wakker. Op zich niet zo´n probleem, want om 7.30 uur vertrok het busje voor onze excursie naar de Irazu vulkaan. Samen met nog vier deelnemers, allemaal Nederlanders. Zodra de drukte van San Jose achter ons lag, zagen we al meteen het groene Costa Rica. Bij de vulkaan hadden we echter pech: regen en mist zorgden ervoor dat we de krater niet in konden kijken en sowieso nauwelijks zicht hadden. Met slechts 10°C op die hoogte warmden we ons op met een warme chocomel. Past wel goed bij kerstavond (voor ons nog ochtend), haha.
Op de terugweg reden we nog door de oude hoofdstad Carthago met een korte stop bij de basiliek. In San Jose was inmiddels iedereen wakker geworden en de laatste kerstinkopen aan het doen, dus dat was stapvoets rijden. Zometeen gaan we de stad nog even in en dan morgen op weg naar het oerwoud (Totuguero).

2 opmerkingen:

Linda zei

Hej Lisette en Patrick,

Balen dat jullie geen uitzicht hadden, maar die warme chocomel was vast lekker!
Ga ervan genieten en ik hoop dat jullie snel beter weer krijgen.

Groetjes Linda én jullie immer grommende tijger (maar ze leven allebei nog, hoor, er is nog geen schade, dus komt goed).

Ilona zei

Ai, da's wel jammer van zo'n eerste excursie, maar wie weet wordt het steeds beter vanaf nu? We zullen voor jullie duimen. Hier lekker ook geen sneeuw te zien, het is zelfs een beetje warm (9 graden in de avond!). Maar ook wel nattig, dus toch beter om 24 uur reizen verderop te zitten ;-) Veel plezier nog!

Groetjes,

Ilona enzo