vrijdag 28 december 2012

Toekans

Vanochtend met een gids het regenwoud ingegaan. Dit gedeelte wordt beheerd door de lodge en is alleen toegankelijk met gids. Op zich geen lange wandeling, maar wel twee uur onderweg geweest. We kregen rubberen laarzen aan en dat was zeker geen overbodige luxe. Echt supermooi, dat regenwoud. Zo dicht en zo groen. En zo nat. Het laatste stukje van de wandeling hebben we in de regen gelopen, maar dat was niet erg. Het is hier warm, dus een beetje verkoeling geeft niets. En de hangbrug is overwonnen! We zagen kapucijnapen en een bijzondere uil.
Na deze wandeling gingen we zelf ook nog een stuk wandelen in een ander stuk regenwoud bij de lodge. Ook weer erg mooi. Op een gegeven moment schrokken we ons te pletter: vlak bij ons zette een brulaap zijn keel op. Overigens hebben we bij het restaurantgedeelte kunnen genieten van diverse vogelsoorten, waaronder een aantal toekans.

2 opmerkingen:

Ilona zei

Boe! Hahaha, ik ken het geluid van de apen uit de Apenheul en dat is echt heel hard. Lijkt me helemaal cool om in hun eigen habitat te zien. En even schrikken, dat geloof ik graag. Het zij jullie gegund ;-) Beetje banjeren door een regenwoud, dat klinkt wel echt gaaf. Ik ben nu al benieuwd naar al die exotische foto's van jullie. Geniet ze!

Ilona

Unknown zei

hee stoer hoor dat je de brug bent overgestoken!

Heleen