zondag 7 augustus 2011

Toeristisch Whistler

Inderdaad, twee dagen met veel toeristen rondom ons lijkt genoeg te zijn. Toch hebben we ons prima vermaakt. Gisteren met een gondola en stoeltjeslift Whistler Mountain op gegaan, waar we een korte wandeling hebben gemaakt. Er lopen daarboven veel wandelroutes, maar de meeste waren gesloten vanwege sneeuw op de route. Best apart: augustus, volop zomer en dan nog zoveel last van de sneeuw. Het leverde wel een paar mooie plaatjes op. Daarna met de Peak2Peak Gondola naar de andere berg: mooi over het dal heen. Hierboven weer hetzelfde verhaal van sneeuw op de wandelroutes, maar we konden nog wel een klein stukje wandelen naar een uitzichtpunt. Daarna met stoeltjesliften naar beneden en toen zagen we -even opscheppen- een zwarte beer op z'n gemakje onder de lift lopen!
Vandaag zijn we naar twee meren gelopen en zometeen gaan we nog even 'shoppen'. Er zijn hier veel winkeltjes met outdoor-kleding, dus altijd leuk om te kijken. Er is hier ook het een en ander te doen, dus we gaan ons maar even tussen de vele toeristen bewegen. O ja, de naam Whistler komt van het fluiten van de marmotten.

3 opmerkingen:

JK zei

Hoi knderen,
Hebben jullie de korte broeken toch ook nog nodig gehad? Het lijkt wel een wintersportvakantie of stel ik het me een beetje verkeerd voor? Tof zeg dat jullie een zwarte beer hebben gezien!Nog vel plezier op Vancouver Island, dat moet ook erg mooi zijn (zei Linda).Ik ben er nog nooit geweest. Wij kijken wel foto's van jullie.

Sandra zei

Wow, wat gaaf zeg!!! Een beer gezien!! Het lijkt me echt geweldig daar! Krijg zelf al weer zin om op vakantie te gaan...
Geniet nog maar lekker verder hoor!

Groetjes!

Ilona zei

Wauw, een beertje! En alweer sneeuw...Net wat je leuk vindt.Volgens mij zochten jullie gewoon een excuusom een dagje niet te hoeven wandelen. Nog veel plezier jullie!

Groetjes,
William, Ilona, Lars en ..... (yep, you've got mail)