zondag 31 juli 2011

Mount Edith Cavell en Mount Robson

Vrijdag hebben we vlakbij Jasper gewandeld in de Cavell-area. Ook hier weer een imposante gletsjer, meerdere zelfs. Het was wel weer flink klimmen, maar de uitzichten waren prachtig. Op het hoogste punt van de wandeling was het wel erg koud; vooral toen het nog begon te sneeuwen/hagelen. Dit was toch onze zomervakantie? De marmotten en pika's die we onderweg tegen kwamen, leken er echter geen moeite mee te hebben.
Gisteren hebben we nog een wandeling bij een aantal meren gemaakt voordat we naar Valemount reden. Wat een raar spookstadje is dat; zeker in vergelijking met Jasper. Onderweg hebben we nog verschillende mooiestops gemaakt. Vandaag gaan we wandelen bij de imposante bergreus Mount Robson; we hopen alleen dat het wat beter weer wordt, want tot nu toe regent het.

3 opmerkingen:

Sandra zei

En, nog droog geworden?! Ik hoop het voor jullie!
Tja, kan niet anders zeggen dan dat het me super lijkt daar in Canada...

Doei!!!

Ilona zei

Hè get, daarvoor ga je niet op vakantie hè, voor regen. Ik zal duimen voor beter weer. Maar die sneeuw en andere kou zoeken jullie wel zelf op hoor. Maar volgens mij zijn jullie straks wel weer een unieke ervaring rijker hè? Ben heeeeeel benieuwd naar de foto's...

Groetjes,

William, Lars en Ilona

JK zei

Als het sneeuwt/hagelt is het er ook niet warm volgens mij. Hoe is daar de temperatuur op het ogenblik gemiddeld. Koud of warm of gewoon voor de tijd van het jaar?? Oma vroeg ook al hoe het weer daar is, vandaar. Is het daar nu zomer of winter of iets er tussenin? Wat voor weer ook, geniet er maar lekker van en ook af en toe wel wat uitrusten he!!
Groetjes papa & mama