dinsdag 26 juli 2011

Marmotten, sneeuwlawines en wolven

Zondag zijn we in Canmore aangekomen, aan het begin van de Rocky Mountains. Wat een imposante omgeving met deze bergen. 's Middags hebben we nog een kleine wandeling gemaakt naar twee meertjes (we waren niet de enigen!) Gisteren hebben we de Plain of the Six Glaciers Trail gelopen. Deze begon voor ons om 8.30 uur (goed, he; omdat we niet meer konden slapen, waren we om 6.00 uur opgestaan) bij Lake Louise: een prachtig groen (emerald) meer waarin de besneeuwde bergen mooi weerspiegelden. De trail liep langs de oever van het meer en daarna gingen we de bergen in, naar de gletsjers. Onderweg kwamen we marmotten, eekhoorns, prachtige uitzichten en restanten sneeuw tegen. Bij de gletsjers waren we een paar keer getuige van sneeuwlawines (op veilige afstand, hoor); wat een lawaai!
Op de terugweg moesten we flink klimmen om over een bergkam te komen, maar daarna hadden we wel prachtig uitzicht op Lake Agnes. Bij het Teahouse aan Lake Agnes hebben we koffie gedronken en een heerlijke koek gegeten. Via Lake Mirror liepen we terug naar Lake Louise en waren we bijna zeven uur onderweg geweest. Op de terugweg naar Canmore wachtte ons nog het 'toetje' van de dag: achter het hek bij de snelweg zagen we drie wolven staan! Helaas reden we op een snelweg en konden we niet stoppen om een foto te maken, maar het was wel heel bijzonder!

5 opmerkingen:

Linda zei

Hej Lisette en Patrick!

Leuk dat jullie weer een blog bijhouden en ook dat je bij jullie blog WEL kunt reageren.
Het klinkt nu al indrukwekkend! Wel bijzonder dat jullie wolven hebben gezien, want hier leven ze ook, maar ze worden eigenlijk nooit gezien.

Ik ga jullie avonturen in ieder geval volgen via jullie blog. Veel plezier!!!

Groetjes Linda

Jurgen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jurgen zei

Howdie,

Goed te horen dat de reis zonder problemen is verlopen. Ben zelf zondag weer terug gekomen van Stockholm,
was weer goed een aantal dagen weg te zijn.

Om zes uur opstaan, is patrick ziek? Kan me niet voorstellen dat dit op vrijwillige basis gebeurd ;).

Hopelijk dat de vakantie goed verloopt en spreken elkaar weer snel.

Vriendelijke groet,

Jurgen

(PS : nu wel leesbaar hoop ik)

Sandra zei

Hoi!!!
Klinkt al weer helemaal goed zeg!!! Mooi lijkt me het en weer totaal héél anders dan mijn Thailand-avontuur.... Was ook mooi; gisteravond terug gekomen.

Geniet er van!!!!

Groetjes,
Sandra

JK zei

Hoi, hoi,
Ik denk dat jullie een mooie vakantie gaan krijgen. Mooie natuur en wilde beesten. We blijven jullie volgen via de blog. (geweldige uitvinding). Geniet nog maar lekker. Hier alles rustig verder. Groetjes van ons uit het platte Roosendaal.