vrijdag 29 juli 2011

Gletsjers, bergen en canyons

Het is maar drie dagen geleden dat we het vorige bericht gepost hebben, maar we hebben zoveel gezien! Na onze wandeling bij Lake Louise hebben we een dagtocht gemaakt naar Yoho N.P. Onderweg een zwarte beer, wapitihert, big horn sheep en elanden gezien; indrukwekkend. In Yoho N.P. bekeken we een waterval en wandelden rond een prachtig meer.
Eergisteren de Icefield Parkway naar Jasper gereden: wat een prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen! We maakten een excursie op een gletsjer en bekeken watervallen die zich door smalle kloven persten. Wat een natuurgeweld.
Gisteren langs Maligne Canyon gewandeld en daarna nog een wandeling de bergen in. Flink klimmen, maar prachtige uitzichten bovenop. Het was er wel koud! Aan het begin van de wandeling werd gewaarschuwd voor grizzly beren, dus dat was wel bizar. We zijn er trouwens onderweg geen tegengekomen.

3 opmerkingen:

JK zei

Ik denk dat er veel foto's gemaakt worden. Hopelijk heb je genoeg geheugen op je kaartje, anders moet je er nog eentje bijkopen. Ik ben in ieder geval al heel benieuwd. Zal een dag reserveren.
Heel veel plezier nog en voorzichtig met al dat wild.
Groetjes papa & mama

Sandra zei

Wow, klinkt echt geweldig!!!!
Veel plezier nog!!!!

Groetjes,
Sandra

Ilona zei

Pfff, opschepper ;-) Het klinkt allemaal wel een beetje bizar als je met je laptopje op schoot onder een laag fleeche zit te schuilen voor de zomer in Holland... Het lijkt me wel echt supercool om op een gletcher rond te huppelen. Ik ben ook stiknieuwsgierig naar de foto's! Geniet er van en hou ons op de hoogte!

Groetjes,

William, Ilona en Lars