vrijdag 20 mei 2011

Levada do Norte en Bica da Cana - 11 mei 2011

Het was bewolkt bij ons huisje, maar boven op de Encumeada-pas scheen heerlijk het zonnetje. De wandeling hier liep langs de Levada do Norte, mooi in het groen.
Na ongeveer een kwartiertje wandelen kwamen we bij een bijna 600 meter (!) lange tunnel. Gewapend met zaklamp liepen we de donkerte in, ons lichtje schijnend op het smalle paadje dat naast de levada liep. Best een avontuur. Aan de andere kant van de tunnel waren veel varens en mossen (en watervallen).
Na deze wandeling reden we naar het hoger gelegen Bica da Cana, waar ons weer een ander soort wandeling wachtte. We liepen onder heidebomen (!) door die een soort overdakking vormden. we hadden een prachtig uitzicht op het wolkendek waar de toppen van enkele bergen bovenuit staken. Best bijzonder. En boven de wolken scheen heerlijk het zonnetje!
Vervolgens liepen we langs een imposante rotsmuur waarlangs vele watervalletjes stroomden die de levada da Serra vulden. Wij moesten langs/door maar liefst vijf watervallen. Gelukkig konden onze t-shirts drogen in het zonnetje!
Het laatste deel van de wandeling bestond uit een pittige klim, waarbij de hoge begroeiing plaatsmaakte voor lage struikjes.

Geen opmerkingen: