zaterdag 21 mei 2011

Cascalho - 15 mei 2011

Vandaag liepen we letterlijk tussen de wolken. Helaas komt er uit wolken ook wel eens regen en moest het regenjack uit de tas opgeduikeld worden, maar gelukkig niet de hele wandeling. De wolken benamen vaak het mooie uitzicht, maar af en toe trokken ze even op en konden we een foto maken. Om vervolgens weer omringd te worden door wolken. Het eerste deel van de wandeling was vlak en liepen we langs een levada, bloeiende brem en koeien. Daarna liep het pad vrij steil naar beneden;
Het laatste stuk van het pad wordt slechter begaanbaar. Water stroomt over het pad waardoor het glad is. Toch zijn we blij dat we doorlopen want als we een bochtje omgaan, hebben we een indrukwekkend zicht op de Cascalho: een rotswand in een halve cirkel, waarlangs diverse watervallen naar beneden komen. Het rode stipje linksonder op de foto is Patricks rugzak:
We hebben geluk: 'speciaal' voor onze fotosessie wijken de wolken en hebben we even vrij zicht op het natuurschoon voor de wolken het zicht weer ontnemen.
Eigenlijk was het de bedoeling dat we door de Cascalho liepen en nog een klein stukje verder, maar steenlawines hadden het pad compleet weggeslagen/bedolven onder stenen en rotsen. Via dezelfde weg liepen we weer terug naar de auto.

1 opmerking:

Linda zei

Leuk reisverslag én mooie foto's. De blog zelf ziet er ook erg leuk uit, ik krijg het zo niet voor elkaar. Sowieso ondervind ik momenteel problemen met het plaatsen van berichten en er kan niet op mijn berichten gereageerd worden. Ik hoop voor jou dat het bij jouw blog nog wel lukt...effe testen...